Semne distinctive

Folosim în mod curent semne distinctive specifice Republicii Cehe pentru produsele noastre din aur, argint și platină

 

 

 

 

Suplimentar semnelor distinctive ale Republicii Cehe pe care le utilizăm, toate aceste simboluri distinctive, care sunt valide în istoria Cehoslovaciei și care nu au ajuns la un nivel de finețe redus, mai mult decât cel mai scăzut nivel de finețe pentru metalele prețioase specificate în Actul Semnelor Distinctive ((§3, paragraful 2) rămân valabile. Acestea sunt semnele distinctive pentru Austro-Ungaria, Cehoslovacia, Protectoratul și Republica Slovacă. De exemplu, semnul distinctiv 4 (așa numitul fluierar) a fost folosit ca nivel de finețe 585/1000 până în anul 1993. Nu se aplică semnelor distinctive care au fost introduse în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial pe teritoriul Cehoslovaciei, ocupate de forțele armate străine (semnelor din Austria, Polonia și Ungaria).

În țara noastră mai sunt, de asemenea, semne distinctive ce sunt prevăzute în Convenția privind Controlul și Confecționarea Articolelor din Metale Prețioase (Convenția Semnelor Distinctive); a se vede https://www.hallmarkingconvention.org/.

AICI poți găsi fotografii ale brandurilor tradiționale din Republica Cehă, dar și ale altor state membre ale Convenției și care au propriile branduri similare.

După accederea Republicii Cehe la Uniunea Europeană, am recunoscut în mod treptat semne distinctive ale unor țări precum Estonia, Finlanda, Croația, Irlanda, Cipru, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.

 

Pentru detalii, te rugăm să accesezi următorul link: Recunoașterea semnelor distinctive străine în Republica Cehă (numai în limba cehă).

 

Pentru a ne conforma regulilor impuse de noul Oficiu de Testare se pare că este necesar să introducem o diferențiere în ceea ce privește semnele distinctive ale locațiilor de producție individuală care folosesc litere în miniatură: P-Praha, J-Jablonec nad Nisou, B-Brno, O-Ostrava, T-Turnov, R-Tábor, Z-Plzeň, L-Olomouc, H-Hradec Králové, K-Červený Kostelec. Aceste litere sunt plasate în apropierea numărului de finețe și sunt orientate care partea superioară pe axa verticală a semnului distinctiv, de aceea devine diferit de semnele marcate de către Biroul de Testare a Republicii Slovace, din moment ce, semnele sale distinctive ce sunt identice conțin litere miniaturale ce sunt orientate paralel cu axa verticală a semnului distinctiv. Diferențierea este aplicată pas cu pas, semnul distinctiv curent fiind folosit până când rezervele sunt epuizate. Produsele pot fi apreciate cu semnul distinctiv obișnuit, indiferent de locația de producție sau de Oficiul care s-a ocupat de desemnarea semnului distinctiv sau de orice altă formă de testare sau marcare, acestea nefiind necesare.

SILVERTIME a semnat o înțelegere cu Oficiul de Testare din Republica Cehă in ceea ce privește monitorizarea cumpărăturilor online, așa cum se poate vedea AICI.

Stimați clienți, sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și vă dorim să aveți parte de cumpărături cât mai plăcute, mai ales că toate bijuteriile noastre sunt certificate de către Oficiul de Testare al Republicii Cehe.

Echipa SILVER TEAM

Newsletter

Vă oferim informații despre oferte prin e-mail. Abonații noștri au parte de diverse beneficii.